Een “kleine” update

Vandaag hebben we de website omgezet van een statische website naar een website met CMS (Content Management Systeem). Hierdoor kunnen we de website sneller onderhouden en sneller nieuwe content toevoegen.

Nieuw is de blog, waar wij artikelen zullen plaatsen over de stand van zaken met betrekking tot de voorraden van zowel de PS5 als de Xbox Series X. Daarnaast zullen wij unieke content gaan schrijven over algemene zaken; zoals hoe deze website – en daarmee Fcksclprs – tot stand is gekomen. Hier zullen we niet heel diep in gaan op de techniek, maar wel een idee geven wat er bij komt kijken.

Twittermelding

Afgelopen weekend hebben wij ook een automatische Tweet-functie gebouwd welke onze volgers afgelopen zaterdag vast niet is ontgaan. Deze functionaliteit werkte zo goed en snel dat een klein foutje ervoor zorgde dat direct alle Tweets de deur uit gingen over nieuwe voorraden bij alle webshops die wij volgen. Dit was niet onze eerste oepsie en vast en zeker ook niet de laatste. Wij doen ons best dit te voorkomen, maar dit soort projecten zijn nieuw voor ons; wij zijn geen programmeurs.

Alternatieven

Wij zien dan ook steeds meer alternatieven komen om de voorraden te checken. Ons doel met deze website was om iedereen een kans te geven een PS5 te bemachtigen zodra ze beschikbaar kwamen, in plaats van alleen de mensen met de benodigde kennis. Dit doel hebben wij bereikt en doordat er meerdere aanbieders komen denken wij dat we “even the odds” zo goed als waar hebben gemaakt.

Verantwoordelijkheid

We willen verder gaan dan dat. Met meer dan 1300 volgers op Twitter, ons enige social media kanaal, hopen wij de belangen te kunnen vertegenwoordigen van een grote groep gamers. Zo sturen wij morgen een open mail naar bol.com over het annuleren van bestellingen; welke jullie op de website kunnen lezen. Ons doel is een eerlijkere manier van bestellen, waarbij er een wachtlijst komt op volgorde van bestellen, zoals ook is gedaan bij het pre-orderen.

De statusmonitor

Tot slot dan de websites die wij volgen en de statusmonitor. De statusmonitor werkt lokaal nog steeds en kijkt om de zoveel seconden of er al nieuwe voorraad is bij Amazon.de, Amazon.nl, Bol.com, Coolblue, Media Markt en Wehkamp. Zodra er nieuwe voorraad is wordt er een Tweet verzonden naar ons Twitter-kanaal.

Wij hadden een feed waar je live mee kon kijken, maar door de enorme belangstelling heeft dit de servers bij mijndomein doen roken. We hebben nog geen goede oplossing kunnen vinden om dit wél goed te krijgen, maar wel een aantal ideeën welke wij de komende week gaan testen (in een geluidsdichte ruimte zonder internet, je weet maar nooit). We hebben al een privé server (VPS) aangeschaft en optimalisaties doorgevoerd in onze code.

Er komen veel vragen binnen over het toevoegen van webshops, zoals Amazon.co.uk, Amazon.fr, Intertoys en BCC. Wij horen jullie, maar hebben simpelweg nog niet de tijd gehad deze toe te voegen. Iedere website is anders opgebouwd (met uitzondering van Amazon) en per website moet er een uniek script geschreven worden.

Bedankt voor het lezen, blijf ons volgen op Twitter voor updates.

Iets voor jou? <31

Iets voor jou? <31

Playstation 5

Xbox Series

1 Indien je via één van deze links iets bestelt bij bol.com ontvangen wij een kleine commissie over het aankoopbedrag.
Terug naar blog