Helpen wij scalpers?

Onze intentie met fcksclprs was om iedereen gelijke kansen te geven. Helaas kunnen wij niet voorkomen dat mensen hier misbruik van maken en onze dienst gebruiken om consoles te scalpen.

Al vóór wij onze dienst publiekelijk lanceerden hebben wij hier over nagedacht. We zagen echter dat webshops zelf al maatregelingen hadden genomen tegen scalpers, bijvoorbeeld door middel van adres en/of bankrekeningnummer het maximaal aantal consoles te beperken tot 1 per persoon.

Het is ook erg verleidelijk, als het je nu lukt kun je de PS5 voor dubbel je inleg weer doorverkopen. Normale mensen die in eerste instantie niet de intentie hadden om te scalpen kunnen hier makkelijk toe verleidt worden.

Scalpen – en doorverkopen tegen woekerprijzen – is niet verboden, maar wel frustrerend voor mensen die echt heel graag een PS5 willen. Het brengt ook risico’s met zich mee, bijvoorbeeld om opgelicht te worden of financieel een risico te nemen omdat je echt heel graag een nieuwe console wilt.

Om deze reden hebben wij Marktplaats en Tweakers verzocht een melding te plaatsen bij Playstation 5 aanbiedingen. Wij hopen dat mensen hierdoor beter nadenken of het écht nodig is risico te lopen en zoveel geld uit te geven aan iemand die even snel wilt verdienen over de rug van anderen. Wij vinden het de verantwoordelijkheid van marktplaatsen de bezoekers te informeren, zoals budgetgaming dit ook doet op hun website:

Bron: budgetgaming.nl

Wanneer wij meer horen zullen we het op onze blog plaatsen.

Iets voor jou? <31

Iets voor jou? <31

Playstation 5

Xbox Series

1 Indien je via één van deze links iets bestelt bij bol.com ontvangen wij een kleine commissie over het aankoopbedrag.
Terug naar blog