Recap week 4: wat een week!

Een BNer met autopech; een crashende server; uitlevering bij bol.com; een baby met (wellicht) paranormale gaven en veel, héél veel geruchten.

We beginnen dit bericht met spijtig nieuws. Gisterochtend hebben we de paragnostische gaven van onze dochter op de proef gesteld en gevraagd of er een PS5-drop zou zijn. Onze ps5chicbaby voorspelde JA (MISSCHIEN), maar de drop bleef uit. Misschien was er iets mis met de blokjes of was er ruis in de kosmos waardoor deze fout is ontstaan.

Zondag

We kregen een privé bericht van een bekende Nederlander met de vraag waar de PS5 blijft. Deze persoon is meestal één van de eersten, dus als hij al moeite heeft snel een PS5 te scoren kunnen wij het wel vergeten. Zonder uit de doeken te doen wie het was: wij hebben hem verzocht even snel op en neer te rijden naar China om de PS5’s op te halen.

Maandag

De week begon lekker met al meteen een PS5 drop bij Amazon UK. Eerst werd rond 10:30 uur de Disc gedropt en kort daarna de Digital. Het bleek een slagveld te zijn met veel errors en frustraties (don’t shoot the messenger guys). Gelukkig zijn er weer wat volgers voorzien dankzij de site en Twitter-feed <3 Onze secret celebrity had de drop helaas gemist, toen wij navraag deden meldde hij dat hij met een platte band stond.

Tegenover de blije volgers staat dat wij met onze poging onze rellende jongeren thuis te houden onze 3000+ volgers op Twitter keihard getrollt hebben:

We hadden niet verwacht dat mensen zo slecht zouden lezen en dus liep dit uit op een (in onze ogen) hilarisch tafereel vol verwarring, verwijten en gebroken harten; het leek wel kerstavond. Gelukkig konden de meesten er wel om lachen.

Dinsdag

Het gerucht ging dat er een drop zou zijn bij bol.com. Niets was minder waar en het bleef stil. Om deze reden melden wij geen geruchten, ze zijn ook irrelevant voor de dienst die wij aanbieden; namelijk het automatisch melden van voorraad zodra die beschikbaar is. Neem geruchten altijd met een korreltje zout.

Er was een enkele Xbox Series X verkrijgbaar via retourdeals, maar deze was uiteraard snel weer weg. Helaas stuurde ons systeem wel 4 meldingen naar Twitter i.p.v. één waardoor we ons script nog iets verder hebben getweakt. Opgelost!

Woensdag

We hadden een volle privé agenda en natuurlijk besloot bol.com net op die dag de PS5’s te verzenden naar de mensen die op de wachtlijst stonden. Er werd gehoopt dat er misschien nog PS5’s over zouden zijn voor de vrije verkoop; helaas bleef dit uit. We verwachten dat bol.com in één keer een grote lading wilt plaatsen en niet veel toestroom wilt voor een paar PS5’s; om problemen te voorkomen.

Vlak voordat onze programmeur/husband het huis verliet zag hij nog een bugje in het script waardoor de Tweet-functie het niet meer deed. Deze bug was veroorzaakt door het verplaatsen van een regel code.

Gelukkig werd dit snel nog even opgelost, want om 10.40 uur was er een Xbox Series X drop bij Amazon.de. Dolle boel! Het was wachten op het échte werk: een nieuwe PS5 drop.

Donderdag

Na een lange droogte was er ’s ochtends een drop bij Intertoys, maar omdat de website van Intertoys de toestroom van PS5-zombies niet aankon lag deze er uit voordat onze monitor hem had opgepikt.

Er draaien meerdere bots die de voorraad in de gaten houden, één van die bots was ons een paar seconden voor waardoor 6000+ man bovenop de site sprong. Hierdoor waren een aantal van jullie bang dat onze monitor niet werkte. We houden de meldingen nauwlettend in de gaten, dus binnen 30 seconden hebben we een handmatige tweet verzonden. Zodra een website uit de lucht is kunnen we deze niet meer monitoren.

Veel mensen hebben donderdag hun PS5 mogen ontvangen van bol.com, waaronder wij. We zijn blij en trots dat we zoveel mensen aan hun PS5 hebben mogen helpen.

Vrijdag

Er werd een drop verwacht bij Amazon.de, maar helaas bleef die uit. ’s Avonds hebben we vanaf onze gloednieuwe PS5 Astro’s Playroom gestreamd om de nieuwe DualSense eens goed aan de triggers te voelen.

Zaterdag

Men zegt dat babies gevoeliger zijn voor het paranormale. Laat ons net in het bezit zijn van een (wellicht paranormale) baby. Vanaf maandag vragen wij elke werkdag de simpele vraag: “is er vandaag een #ps5drop?” aan onze #ps5chicbaby en zij zal vervolgens een groen (=misschien) of rood (=waarschijnlijk niet) blokje pakken. De keuze plaatsen we op Twitter. Ja mensen, wij weten het ook niet meer en zijn ten einde raad; we moeten iets proberen toch?!

Een aantal van de geruchten bleek juist, daarom verwachten we maandag of dinsdag de langverwachte drop bij Amazon.de. Zet die monitor dus op fcksclprs.nl en de speakers op standje gehoorschade én vergeet ons niet te volgen op Twitter.

Doneren weer mogelijk

We kregen vragen of het mogelijk was te doneren, vandaar hebben we de donatie-mogelijkheid weer toegevoegd: Naar donatiepagina. Deze donaties willen we investeren in ons volgende project (waarover binnenkort meer) en zullen we gebruiken voor wat apparatuur om mee te kunnen streamen. Grootse toekomstplannen dus! Stay stafe en may the odds be with you deze week <3

Iets voor jou? <31

Iets voor jou? <31

Playstation 5

Xbox Series

1 Indien je via één van deze links iets bestelt bij bol.com ontvangen wij een kleine commissie over het aankoopbedrag.
Terug naar blog