Over fcksclprs.nl

In december 2020 lanceerden wij deze website voor het live monitoren van next-gen consoles voorraad.

Een gamegezin

Wij zijn een getrouwd stel met 2 jonge kinderen. Gamen is een gemeenschappelijke interesse en omdat wij graag de PS5 wilden heeft onze mannelijke wederhelft een scriptje geschreven om de voorraad bij Bol.com en Coolblue in de gaten te houden. Toen het eenmaal op deze manier gelukt was een PS5 te bestellen hebben we besloten onze meldingen openbaar te maken voor iedereen.

Al snel liep dit hobbymatige projectje flink uit de hand en inmiddels hebben we meer dan 6000 volgers op Twitter.

Onze bots

In eerste instantie kon je op deze website live de voorraad monitoren. Wanneer er voorraad was klonk er een alarm en opende er automatisch een pop-up met de console naar keuze. Vanwege de grote belangstelling raakte onze server overbelast, waardoor we genoodzaakt waren de stekker uit onze live monitors te trekken.

Onze bots draaien op lokale systemen, waardoor deze geen hinder ondervinden van de hoeveelheid bezoekers op de website. Zodra er ergens voorraad is sturen de bots direct meldingen naar ons Twitter-kanaal en sinds 16 februari 2021 ook naar onze Telegram-groepen. Wanneer je een melding ontvangt zul je nog steeds zelf handmatig de console moeten bestellen. Vanwege de lage voorraden en de hoge vraag is de kans dat je er eentje weet te bemachtigen nog steeds erg klein. Wel ben je vrijwel direct op de hoogte waar en wanneer er nieuwe voorraden zijn. Op het moment dat de voorraden online komen zullen veel bezoekers (en bots) proberen een bestelling te plaatsen, zorg dus dat je er snel bij bent!

Bundels

Het scrapen van websites is al lastig genoeg en met de introductie van bundels hebben de webshops ons zeker voor een uitdaging gesteld. Maar met een beetje creativiteit en magie hebben we dit - denken we - ondervangen.

Komen de monitors nog terug?

Dit is afhankelijk van hoe lang de tekorten gaan duren. We werken achter de schermen aan een compleet nieuw concept voor het monitoren van lastig verkrijgbare producten in verschillende categorie├źn.

Ik kreeg geen melding/laat een melding

Onze bots kijken met een interval of er nieuwe voorraad is, daardoor is er altijd wat vertraging. Naast onze bots volgen we meerdere kanalen, zodat we handmatig een melding kunnen versturen wanneer onze bots hun werk niet hebben gedaan. Uiteraard kijken we achteraf wat er precies fout is gegaan om dit de volgende keer (hopelijk) te voorkomen. Helaas is het geen exacte wetenschap en veranderen webshops soms naamgevingen en filters waardoor onze bots in de war raken.

Weten jullie wanneer er nieuwe voorraad is/zijn er geruchten?

Nee, we hebben niet meer informatie dan jullie op het gebied van verwachte voorraad. We doen liever ook niet mee aan het verspreiden van geruchten, tenzij we nagenoeg zeker weten dat deze kloppen.

Zijn er specifieke tijden waarop nieuwe voorraad wordt verwacht?

Ook hier kunnen wij niets over zeggen, de tijden verschillen per drop. Onze monitors staan 24/7 aan en sturen automatisch een Tweet wanneer er voorraad is, deze checken we meermaals per dag. Ook kijken wij mee bij andere groepen. Zodra er ergens voorraad is bij een webshop die wij niet monitoren sturen we een handmatige tweet.

Ik heb een vraag over mijn bestelling/betaling

Voor vragen over je bestelling kun je het best contact opnemen met desbetreffende webshop. Wij hebben geen info over annuleringen, bezorgmomenten etc.

Kan ik hiermee scalpen?

Nee en dat is ook niet de bedoeling! Je moet nog steeds handmatig de bestelling plaatsen. Daarnaast hanteren de meeste webshops inmiddels een maximum van 1 console per klant.

Waar is de code?

Het script om de voorraden te controleren draait lokaal. Op deze manier raken de servers van de webshops niet overbelast en kan onze code niet gedupliceerd worden.

Is het gratis?

Ja, je kunt gratis gebruik maken van deze website. Wij loggen zelfs geen gegevens! Achter onze links zit een affiliate code; dat betekent dat wij voor iedere succesvolle bestelling commissie ontvangen. Dit kost jou niets en geeft ons een extraatje om te investeren in nieuwe idee├źn en producten.